הוועדה הישראלית למדרוג היא גוף שהוקם לצורך מדידת הצפייה בערוצי הטלוויזיה השונים.
הגופים החברים בוועדה הם: הרשות השנייה; רשות השידור; זכייני ערוץ 2: שידורי קשת, רשת-נגה, הטלוויזיה החינוכית; ערוץ 10; ערוץ 9; ערוץ 24; איגוד חברות הפרסום (משרדי הפרסום) ואיגוד השיווק הישראלי (משקיף בוועדה ואינו בעל זכות הצבעה).
מערכת המדרוג נסמכת על נתונים נתונים ממדגם של 578 בתי אב, שנבחרו על בסיס סקר כינון שמקיף 3,000 משקי בית, באופן זה נמדדת הצפייה של בעלי המקלטים בישראל. נתוני הצפייה מתבססים על מידע עדכני ביחס לאוכלוסייה בישראל בהסתמך על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה וסקר הכינון שמקיימת הוועדה.
את הצפייה בבתי האב במדגם מודד מכשיר אלקטרוני הנקרא "מד צפייה" (People Meter), המחובר לכל מכשיר טלוויזיה בבית. בכל פעם שחברי הפאנל צופים בטלוויזיה, עליהם ללחוץ על הכפתור המיועד והקרוי על שמם. בכל לילה נאספים במערכת המרכזית כל נתוני הצפייה שנרשמו במשך אותו היום. הנתונים כוללים מידע: מי צפה, מתי צפה, משך הצפייה, באיזו תכנית צפו ובאיזה ערוץ ועוד.
החל ב-1 בינואר 2012 החלה הוועדה לפרסם נתוני צפייה נדחית בטלוויזיה (אמש). הדוחות מכילים נתוני צפייה בשידור המקורי (צפייה חיה (Live = בתוספת צפייה נדחית (Overnight), כך שהנתונים כוללים את הצפייה במועד השידור המקורי ואת הצפייה שנוספה לאחר מכן במהלך הלילה, עד 02:00 לפנות בוקר. זאת בשל אמצעים טכנולוגיים שונים המאפשרים צפייה לאחר המועד המקורי.
הנתונים מעובדים ומועברים לכל חברי הוועדה. חלק מנתוני הצפייה מתפרסמים באתר זה ובעיתונות.
הנתונים העיקריים הם:
רייטינג (TVR) - שיעורי הצפייה. מספר הצופים שצפו בכל תכנית טלוויזיה, מתוך כלל בעלי המקלטים. הרייטינג מוצג באחוזים מסך משקי הבית בעלי המקלטים או באחוז מהפרטים הצופים או בחתכים שונים. (לדוגמה: אם ישנם 10 משקי בית בעלי מקלטים ו-5 מהם צפו בטלוויזיה באותו ערוץ, הרייטינג של אותו ערוץ יהיה 5/10 = 50%).
נתח צפייה (SHARE) - נתח הצופים בתכנית או בערוץ מסוים. אחוז הצופים מתוך סך הצופים בטלוויזיה שצפו בזמן נתון בתכנית או בערוץ מסוים (לדוגמה: אם מתוך חמישה צופים, שלושה צפו בערוץ 2, נתח הצפייה של ערוץ 2 יהיה 3/5 = 60%).
נתונים אלה משמשים את תעשיית הטלוויזיה לשיבוץ תכניות, לשיבוץ פרסומות, לרכישת ולמכירת זמן אויר, לפילוח קהל יעד למחקרים בנושא צפייה ועוד.